Skötselråd ta hand om sminkborstarna

Det finns olika typer av sminkborstar som till exempel syntet, äkta hår och framtagna av återvunnet material. Skillnaden mellan dessa är att syntetborstar i regel håller sig fräscha betydligt längre än borstar med äkta hår. De går dessutom ofta att använda till både flytande produkter såsom foundation, krämrouge osv. likväl som puderprodukter. Borstar tillverkade av äkta hår bör endast användas tillsammans med produkter i puderform.

Generellt bör man tvätta sina borstar i alla fall 1 gång i veckan men är du väldigt nogrann kan bör du rengöra dem efter varje användning. Använder du foundationborste och concealerborste rekommenderar vi att du tvättar dem efter varje användning då det samlas väldigt mycket bakterier, döda hudceller och överflödig produkt i dem. Så här rengör du borstarna på bästa sätt.Skötselråd ta hand om sminkborstarna

Använder du en borstrengöring som tex id bareMinerals Quick Change kan du rengöra dina borstar snabbt och enkelt, en produkt som passar perfekt för att ta bort den värsta smutsen och som samtidigt är skonsam mot dina sminkborstar. Så här använder du den, börja med att spraya några gånger direkt på borsten, ”snurra” borsten på en ren handduk eller liknande för att få bort smutsen och bakterierna, återupprepa tills borsten är ren.
Ett annat sätt att rengöra dina borstar lite mer ordentligt är att använda en mild tvål eller ett milt shampoo och balsam.

Fyll upp en kopp alternativt en skål med vatten och doppa toppen av borsten. Det är VIKTIGT att du INTE blöter hela håret på borsten för då kommer limmet där håren är fastsatta att till slut lösas upp, vilket resulterar i att borsten tappar hår. Ta därefter lite shampoo/tvål i handflatan och snurra borsten i rengöringen. Blöt därefter borsten på samma sätt som tidigare fast i en annan kopp eller skål, snurra runt borsten på en ren handduk och upprepa tills dess att borsten är ren. Tänk även på att byta vatten mellan koppen/skålen om du ska rengöra flera borstar.

Använder du borstar av äkta hår är det extra viktigt att använda balsam, men det är även bra på borstar gjorda av syntet eftersom du stänger fibrerna i stråna. Ta lite balsam på borsten och skölj av.

När borstarna är rengjorda tar du handen och kramar ur det mesta av vattnet, forma borsten till ursprungsform och låt därefter borsten ligga och plantorka. På så sätt kan det inte rinna ner vatten i borstarna som löser upp limmet.
TIPS! Undvik att torka syntetiska borstar med hårtork, du kan lätt smälta stråna och förstöra borsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *